Uer med varm morotssallad

4

Du behöver

  • 4 x 150 g fiskfilé
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 4 schalottenlökar
  • 1 knippe rucolasallad
  • salt och peppar
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skiva potatisen, koka mjuk i lättsaltat vatten. Skala lök och morötter.
  2. Skiva löken tunt och fräs utan att det tar färg i lite smör. Skiva
  3. Eller skala ned morötterna (med en potatisskalare).
  4. Blanda med löken och låt fräsa tills mjukt.
  5. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i fisken och dra av värmen.
  6. Smält smöret. Lyft upp potatisen och låt rinna av.
  7. Fördela på tallrikarna. Gör detsamma med fisken.
  8. Vänd salladen i löken och morötterna. Krydda med salt och peppar. Lägg
  9. Upp. Servera med smält smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept