Två sallader

4

Du behöver

  • 1 skål blandad, plockad och sköljd sallad
  • 1 msk olivolja
  • 4 päron
  • 0,5 dl vittvin
  • 0,5 dl flytande honung
  • 100 g roquefordost
  • 1 dl valnötter
  • salt och peppar
  • 1 regnbågsfilé
  • citronsalt

Gör så här

  1. Blanda olivoljan med salladen. Fördela i två olika skålar.
  2. Skala och kärna ur päronet. Skiva det sedan i lika stora, tunna bitar. Koka mjuka tillsammans med vinet och honungen.
  3. Rosta valnötterna i ugn på ca 150 grader tills dom är spröda. Salta dessa. Dela osten i mindre bitar.
  4. "Dressa upp" salladen med vin- och honungsspadet, salt och peppar.
  5. Blanda i päronskivorna, valnötterna och osten.
  6. Strö lite vanligt eller citrussalt på en smord ugnsplåt. Om vanligt salt, pressa över lite citronsaft. Plocka bort pinnbenen på fisken. Dela i fina bitar. Lägg filéerna på plåten med citronsalt och baka av på ca 175 grader i ca 10 minuter. Fördela fisken i den andra salladsskålen.
  7. Servera gärna med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept