Stekt gös med morotskompott, färska kantareller och ört-och sparrissallad

Du behöver

  • 4st portionsfiléer fjällad gös
  • 12st spargrisar (4 vita 8 gröna)
  • 2dl färska kantareller
  • 0.5dl rensade bonbönor
  • 0.5tsk hönsbuljong eller tärning
  • 2st skalade morötter
  • 0,5 dl mjölk
  • 0.5dl grädde
  • 1dl plockade salladsskott eller späda örter
  • matolja

Gör så här

  1. Skala sparrisen. Koka upp mjölken, grädden och skalet från den gröna sparrisen och buljongtärningen. Låt dra i 10 min. Mixa och sila. Smaka av med salt och peppar. Skiva sparrisen tunt längsmed och doppa i kokande lättsaltat vatten tillsammansmed bondbönorna.
  2. Stek den fjällade gösen tills skinnet är sprött och gyllene. Smaka av med salt och peppar. Vänd och stek på den andra sidan. Krydda även här på samma vis. Kör morötterna i en snabbhack och fräs upp de finhackade morötterna i lite matolja tills de mjuknat. Salta och peppra.
  3. Stek kantarellerna gyllene i lite smör. Salta och peppra. Arrangera vackert på tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept