Skaldjurspasta

4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 havskräftor
  • 8 jätteräkor
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 4 blancherade och skalade färska tomater
  • 1 fänkål
  • 1 l kokt pasta, t ex tagliatelle
  • örter, t ex dill

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och strimla fänkål.
  2. Häll i olja i panna och lägg i grönsakerna.
  3. Klyv havskräftorna och lägg i pannan med köttsidan nedåt.
  4. Lägg i jätteräkor runt om. Låt puttra några minuter. Vänd skaldjuren.
  5. Rensa och lägg i pilgrimsmusslorna.
  6. Lyft upp skaldjuren efter ytterliggare någon minut.
  7. I med musslor, på med vitt vin. På med lock. Koka tills dom har öppnat sig, ca 7 min. Lyft ur musslorna. Släng dom som inte öppnat sig.
  8. Skär ned tomaterna och repa lite örter, t ex dill. I med tomater i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg tillbaka skaldjuren. Rör om försiktigt. Strö dillen över skaldjuren.
  10. Häll över nykokt pasta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept