Rödtunga med rödbetsblast, mozzarella och dillstött potatis

4

Du behöver

  • 4 rödtungefiléer
  • 1 buffelmozzarella
  • 1 kruka basilika
  • blasten från ett knippe rödbetor
  • 500 g färskpotatis
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vik ihop rödtungefilén med en skiva mozzarella och ett blad basilika i. Salta och peppra.
  2. Doppa den sköljda blasten från rödbetorna i hett vatten i några sekunder. Därefter i kallt vatten.
  3. Placera fiskknytet på den avrunna blasten och vik ihop.
  4. Se till att grillkolen/briketterna hålls åt sidan i mitten av grillen med t ex en tom folie form. Detta för att få indirekt värme – ugnseffekt i grillen (är det en gasgrill, är det bara att stänga av grillmunstycket i mitten). Sätt fiskknytena på grillen (mitt på gallret) och sätt på locket. Glöm inte att ha spjällen öppna.
  5. Fisken behöver inte vändas utan skall bakas i ca 10-15 min. Pensla paketen med lite olja annars kan de torka ut.
  6. Häll av den nykokta potatisen och häll i olivolja, den rivna parmesanen, dillen, citronsaft, salt och peppar. Stöt detta med potatisstöt och blanda runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept