Pannbiff på finskt vis

4

Du behöver

  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl finhackad lök
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 200 g björnkött, alt annat viltkött eller salami
  • 600 g blandfärs

Svampstuvad potatis:

  • 2 hg toppmurklor, eller kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 finhackad gul lök

Gör så här

  1. OBS! Björnkött bör vara tillagat, t ex på burk. Eftersom björnkött kan innehålla trikiner.
  2. Beredning:
  3. Stek löken i lite smör. Blötlägg rivebrödet och knäck i äggen. Blanda i färsen och löken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma pannbiffar och stek dessa på bägge sidor.
  5. Svampstuvad potatis:
  6. Smält smöret i en kastrull. Lägg i ägg och mjölet. Späd under omröring med mjölken och låt det sjuda i ca 10 min. Sila av.
  7. Stek svampen och den hackade gula löken i lite smör. Lägg i detta i stuvningen och sedan den kokta kalla skivade potatisen. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept