Örtbakad kyckling med rotfruker

4

Du behöver

  • 4 urbenade kycklinglår
  • 1 basilikaknippe
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl kycklingfond
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 pkt ruccolasallad
  • 4 tvättade potatisar
  • salt och peppar.

Gör så här

  1. Stöt basilikabladen tillsammans med vitlöken i en mortel.
  2. Häll i olivoljan och blanda.
  3. Pensla detta på kycklingen. Salta och peppra.
  4. Sätt in i ugnen på 170 grader i cirka 20 minuter. Kycklingen ska vara helt genomstekt. Skala och skiva ned rotfrukterna och koka dem mjuka i kycklingfonden. Skiva den tvättade potatisen med skal och allt. När rotfrukterna börjar mjukna lägges potatisen i. Smaka av med salt och peppar när potatisen är klar.
  5. Varva rotfrukter, potatis och ruccolasallad i en djup tallrik. Slå på buljongen och lägg även dit kycklingbitarna.
  6. Tips
  7. Det är alltid gott att servera någonting kallt och syrligt till. T.ex. creme fraice. Smaksatt eller naturell.
  8. Vill man fungerar det alldeles utmärkt att byta ut kycklingen mot fisk. Lax, torsk, regnbåge är förslag på några fisksorter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept