Ölkokta Tromsömusslor

4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 1 dl Macköl
  • 16 skivor rökt torsk
  • 1 gul lök
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl krutonger
  • 1 påse salladslök
  • ost, t ex Jarlsberg

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i nån msk matolja. I med finhackad vitlök, musslor och öl. Låt koka under lock ca 7 minuter. Lyft ur musslorna. Koka ned fonden.
  2. Montera i lite smör, lägg i salladslök och pilgrimsmusslor och låt det sjuda ytterliggare någon minut.
  3. Lägg ut torskskivorna på tallrik. Strö över musslor, pilgrimsmusslr och lök. Droppa fonden över, samt strö över krutonger och ost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept