Morots- och kokossoppa med kyckling-dip

4

Du behöver

  • 4 morötter , skalade och hackade
  • 2 gula lökar, skalade och hackade
  • 6 dl kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk (á 400 g)
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 vetetortillas
  • 1 kruka romansallad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn morötterna i smör eller olja. Häll på kycklingfond och kokosmjölk
  2. Koka dessa mjuka i fonden. Häll i cocosmjölken och låt koka upp.
  3. Mixa och smaka av med salt och peppar. Håll soppan varm, utan att den kokar mera.
  4. Kycklingfiléerna delas på längden vågrätt och steks färdiga och gyllene på bägge sidor. Salta och peppra. Skär i centimetertjocka strimlor.
  5. Skär tortillan i centimeterbreda strimlor. Stek eller rosta dessa gyllene i stekpanna eller i ugn på 200grader.
  6. Smaksätt creme fraichen med den pressade vitlöken och fördela i fyra glas.
  7. Stoppa i strimlorna av kyckling, tortillas och den plockade salladen i ett högt glas glaset med dressingen.
  8. Servera tillsammans med den varma soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept