Matjessill på tre vis

4

Du behöver

Matjessill 1:

  • 4 filéer matjessill
  • 2 kokta skalade ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 50 g smör

Matjessill 2:

  • 4 filéer matjessill
  • 2 vårlökar
  • 1 msk smör
  • 0,5 knippe gräslök
  • 1 dl grädde

Matjessill 3:

  • 4 kokta färskpotatisar
  • 4 bitar matjessill
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dillkvist
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Matjessill 1:
  2. Skiva och lägg sillen på ett fat.
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Skär gräslöken fint och dillen likaså. Äggen kokas och hackas. Fördela allt i rader över matjessillen. Bryn smöret och häll över.
  4. Servera genast.
  5. Matjessill 2:
  6. Skiva och lägg sillen på ett fat. Skiva löken fint och fräs den i lite smör. När löken mjuknat, slå över grädden och koka några min tills den tjocknat. Lägg nu i den finskurna gräslöken och häll allt över matjessillen.
  7. Matjessill 3:
  8. Dela den kokta potatisen och gröp ur ett litet hål i mitten. Häll gräddfilen i hålet och lägg på matjessillbiten.
  9. Garnera med lök och dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept