Laxterrin

Bengt Sjöström

Laxterrin

11 ingredienser

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0,75 msk salt
  • peppar
  • 2 skivor gravad lax
  • 2 skivor rökt lax
  • 5 g rökt lax
  • 50 g färskost
  • 1 bit inkokt lax
  • 4 blåmusslor, kokta med skal

Gör så här

  1. Ingredienserna ska vara så kalla som det går utan att de är frusna.
  2. Kör laxfilén i en matberedare i cirka 15 sekunder på högsta hastighet. Tillsätt saltet och låt det gå i ytterliggare cirka 30 sekunder.
  3. Passera och lägg sedan färsen i en smord ugnssäker form. Täck formen med värmebeständig plastfilm eller folie.
  4. Sätt formen i ett vattenbad, exempelvis en ugnsplåt som är fylld med vatten och låt detta baka på 125 grader tills färsen är fast.
  5. Är du osäker kan en ugnstermometer hjälpa då är det 60º i centrum som gäller.