Korsikansk lammstek med brocciu-omelett och örtkrydd-sauterade haricot vertes

4

Du behöver

  • 1 kg uppbunden urbenad lammstek
  • 4 ägg
  • 0,5 dl brocciuost, alt ricottaost
  • 1 zucchini
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 4 kvistar mynta
  • 1 ask haricot vertes
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 merguezkorvar, alt chorizo

Gör så här

  1. Bryn lammstek, salta och peppra. Sätt in den i ugn, 175 grader, tills innertemp på 54 grader. Alt grilla med lock (då behövs ej förbrynas). Skiva zucchinin och stek den i lite olivolja. Knäck äggen i bunke, slå i mjöl, salt och peppar och brocciuosten.
  2. Plocka blad och strimla från två av myntakvistarna. Häll i bunke. Vispa och slå över den sauterade zucchinin (sautera=stek utan att det tar färg). Låt stå på svag värme tills den har stelnat. Alt sätt in i ugn.
  3. Slå olja i kastrull, lägg i resten av örterna (hela kvistar). Låt gå i oljan under någon minut. Lyft ur örterna. Lägg i rensade och delade haricot vertes. Fräs i oljan med lite vitlök och salt och peppar tills de mjuknar.
  4. Nagga korven och bryn den i panna eller grilla. Tills den fått fin färg.
  5. Vik ihop omeletten, skiva lammsteken (ska vara lätt rosa i mitten), dela korven i lagom bitar. Lägg upp allt elegant på stort fat. Servera och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept