Kongekrabbe

4

Du behöver

  • 1 röd kungskrabba (Kamtjatka-krabba), alt 4 svenska krabbor

Dillmajonnäs:

  • 1 äggula
  • 0,5 tsk vinäger
  • 0,5 tsk fransk senap
  • 1 dl matolja
  • salt och peppar
  • 1 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Dillmajonnäs:
  2. Vispa ihop alla ingredienser utom dill och olja. Under omrörning häll i oljan så äggulan binder till en majonnäs. Smaka av med salt, peppar och dill. Ev en klick gräddfil.
  3. Kamtjakakrabban/kungskrabban:
  4. Koka upp vatten, lägg ned krabban, låt koka upp, stäng av, låt ligga kvar ca 10 minunter.
  5. Vill man gratinera benen - klyv benen på längden, krydda med salt, peppar och smör. Lägg i panna, i ugn eller på grill, tills köttet blivit vitt istället för transparent.
  6. Serveras med dillmajonnäs och nybakat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept