Kokt Barents havs-torsk med rosenrot

4

Du behöver

  • 4 torskbitar á 165 g
  • torskkind och tunga
  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 80 g smör
  • salt och peppar
  • rosenrot, alt brysselkålsblad

Gör så här

  1. Skala eller tvätta potatis, skiva i 1/2 cm tjocka skivor. Gör likadant med morötterna.
  2. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten.
  3. Lägg torskbitarna i kokande lättsaltat vatten, stäng av och dra åt sidan.
  4. Stek kind och tunga. Salta och peppra, när färgen övergått från transparent till vitt är det klart.
  5. När potais och morot är frädigkokt repas bladen från rosenrot i vattnet.
  6. Häll av och födela vackert på tallrikarna.
  7. Stick med gaffel i torsken, är det motstånd är den fortfarande rå, glider den igenom utan motstånd är det klart (precis som potatis).
  8. Serveras med smält smör och den nystekta kinden och tungan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept