Isländsk bondsallad

Du behöver

  • 300 g kallrökt lammstek
  • 1 röd paprika
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 200 g champinjoner
  • 1 späd purjolök eller salladslök
  • 4 mogna tomater
  • 1 dl skyr (isländsk yoghurt), alt grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Tärna ned lammsteken i fina tärningar. Bryn dessa lätt i en stekpanna eller kastrull. Lägg sedan i champinjonerna som du delat i fyra delar och
  2. Låt dessa fräsa med.
  3. Skala och tärna paprikan, skölj och skär ned löken. Tärna paprikan och
  4. Lägg i den tillsammans med löken i stekpannan. Smaka av med salt och
  5. Peppar.
  6. Smaksätt skyr med salt.
  7. Dela salladshuvudet på mitten, lägg i skyr-dressingen och sedan fyller du
  8. Den med lamm och grönsaksragun samt den tärnade eller skivade tomaten.
  9. Lägg den på den andra halvan av salladshuvudet och ät det som en wrap.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept