Hallonmousse med vaniljsötad philadelphiaost och färska bär

Du behöver

  • 1dl hallonpurè
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 1 blad gelatin.
  • 1pkt Philadelhiaost
  • 0.5dl socker
  • 1vaniljstång.

Gör så här

  1. Koka upp hallonpurén med sockret. Blötlägg gelatin bladet och smält det sedan i hallonpurén.
  2. Vispa grädden löst och vänd ned denna i den avsvalnade purén. Man kan droppa i några droppar citron i hallonpurén för att öka upp friskheten. Tänk då på att möta upp syran med mer socker.
  3. Skär remsor av overheadfilm i ca 5x15cm långa remsor. Smält choklad försiktigt och spritsa ut denna på overheadfilmen. Forma plastremsorna som en droppe eller ett rör och sätt ihop med ett gem eller tejp.
  4. Fyll sedan hallonmoussen i choklad rören. Sätt in dessa i frysen . När dom frusit tag av plastfilmen och låt moussen tina på tallrikar.
  5. Färskosten:
  6. Mixa vaniljstången med socker i en mixer. Sikta. Smaksätt osten med vaniljsockret. Arrangera vackert på tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept