Grillat Lofotslamm

4

Du behöver

  • 4 x 165 g utskuren lammsadel
  • 1 blomkål
  • 1 fänkål
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa blomkålen och skär ned i små buketter. Dela fänkålen, skär bort stocken och strimla ned.
  2. Kryssa tomaterna och doppa dom i kokande vatten tills skalet spricker upp. Doppa sen i kallt isvatten, dra av skalet.
  3. Värm blomkål, fänkål, timjan och vitlök i en kastrull där botten är täckt av lättsaltat vatten och en klick smör.
  4. Låt sautera tills det mjuknar, vänd då i tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla lammet gyllene på båda sidorna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp grönsakerna på tallrik (lyft ur timjankvisten först), skiva lammet och fördela.
  7. Serveras med lammsky, eller steksky som retts av något.
  8. Även klassisk potatisgratäng passar fint till, gärna smaksatt med Jarlsbergsost..
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept