Grillad kalv med ostfylld kronärtskocka

4

Du behöver

  • 800 g uppbunden kalvrygg, alt kalvstek
  • 4 hela kokta kronärtskockor
  • 1 ägg
  • 2 kvistar mynta
  • 200 g brocciuost, alt ricottaost
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 sommarlök
  • 1 dl finhackade gröna oliver
  • 1 dl olivolja
  • 1 knippe bladpersilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn alt grilla kalven. Sätt in i ugn eller stäng locket på grillen. Låt gå ca 25 min. Vrid och snurra på köttet med jämna mellanrum.
  2. Rensa och gröp ur de kokta kronärtskockorna.
  3. Blanda ost, ägg med den repade och strimlade myntan. Salta och peppra.
  4. Fyll kronärtskockorna med blandningen. Sätt in i ugn, 175 grader, eller på grill.
  5. Skiva zucchini och aubergine på längden. Grilla eller stek gyllenbruna. Salta och peppra.
  6. Vid servering slå över myrtensprit eller konjak. Beakta flamberingseffekten.
  7. Strimla persilja. Skala och skiva paprika. Skiva löken. Blanda med de hackade oliverna och olja. Salta och peppra.
  8. Arrangera vackert på tallrik och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept