Glaskokt roguet

4

Du behöver

  • 4 x 175 g, alt lax, kungsfisk
  • 0,5 fänkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk finhackad chili
  • 12 färskpotatisar, kokta
  • 0,5 gurka
  • 1 dl oliver
  • 2 kvistar timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 5 dl olivolja

Gör så här

  1. Finhacka chili och vitlök. Grovhacka örterna. Lägg i en ugnssäker form.
  2. Salta fisken och peppra lätt. Fisken i form. Stick i fisken som en potatis, tar det stopp är den rå, känns den mjuk rakt igenom är den klar.
  3. Hetta upp olivvoljan till 120 grader. Häll på i formen.
  4. Skala, kärna ur och skär ned gurkan i grova bitar.
  5. Dra loss fänkålsdillen. Skär ur stocken och strimla ned resten av fänkålen.
  6. Sautera fänkål, gurka och potatis i 2 msk av oljan.
  7. Salta och peppra strax innan servering. Lägg i oliver och fänkålsdill.
  8. Arrangera vackert på tallrik. Toppa med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept