Fyllda korsikanska sardiner:

4

Du behöver

  • 16 urtagna sardiner, eller småsill/strömming
  • 1 dl brocciuost, eller ricottaost
  • 0,5 dl finhackade färska örter
  • 4 röda paprikor
  • 2 askar sallad, gärna maché (fältsallad)
  • salt och peppar
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Blanda ost och örter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fyll sardinerna med ca 1/2 msk av oströran.
  3. Rosta paprikorna i ugn eller på grill med lock. Ca 15 min.
  4. Skölj sallad.
  5. Låt paprikorna svalna. Dra bort skalet och ta bort kärnhuset.
  6. Lägg sardiner på grill eller stek i panna. Ca 2 min på varje sida. Salta och ev peppra.
  7. Droppa olja över paprika och sallad på ett fat. Lägg fisk på. Toppa med en sked av oströran.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept