Fjällripa på Nordkapsvis

4

Du behöver

  • 4 utskurna ripbröst
  • 2 dl kantareller eller champinjoner
  • 6 skalade schalottenlökar
  • 1 dl viltfond
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk enbär
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • brunost (mesost)
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Lägg i och bryn ripbrösten tillsammans med löken och svampen, salta och peppra.
  2. När ytan är gyllene vänd och salta och peppra. Stek färdigt. Rör om i svamp och lök. När ripbrösten är rosa inuti och färdigstekta lägg åt sidan.
  3. När svamp och lök är brynt gyllene, slå på fond, grädde, krossa enbären och lägg i och låt sjuda ytterliggare några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och strö i den fint tärnade brunosten. Rör runt.
  5. Arrangera fint på tallrik tillsammans med med kokt mandelpotatis och rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept