Finsk tartar

4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 400 g gösfilé
  • 1 knippe finskuren gräslök
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk osötad senap
  • 1 dl smetana, eller crème fraîche
  • salt och peppar
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 dl olivolja
  • 1 knippe persilja
  • 100 g ost (emmentaler eller cheddar)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Beredning:
  2. Strimla laxen och gösen fint. Blanda detta med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till pannbiffar i t ex en utstansningsring och stek sedan dessa gyllene.
  4. Tips:
  5. Om man tärnar fisken i stället för att strimla den, så kan det vara svårt att hålla mosaiken hel när du skall vända den. Mosaiken blir mycket fastare om man tar i ett ägg i smeten.
  6. Dressing:
  7. Blanda alla ingredienser utom saltet och pepparen. Mixa ihop detta till en slät och grön crème. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med sallad och kokt potatis
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept