Björkrökta skaldjur med brännvins-skyr

4

Du behöver

  • 4 färska pilgrimsmusslor
  • 8 havskräftor
  • 4 x 100 g marulksfilé
  • 1 dl skyr (isländsk yoghurt), alt turkisk yoghurt
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja
  • pepparrot
  • salladslök
  • black death-brännvin (kummin-brännvin)

Gör så här

  1. Skala kräftorna och dra av muskeln på pilgrimsmusslan. Lägg upp detta
  2. Och marulksfilén i en rök. Salta och peppra.
  3. Lägg rökspån i röken, alt lägg rökspån i en stekpanna och ställ ett
  4. Metalldurkslag i stekpannan och täck det hela med metallfolie. Sätt det
  5. På maxvärme i ca 5 minuter, och dra sedan av och låt svalna.
  6. Blanda skyr med pepparrot, finskuren salladslök och finhackad persilja.
  7. Smaka av med salt, peppar och lite brännvin. Även lite osötad senap är
  8. Gott att ha i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept