Aprikos- och äpplefyllt kycklingbröst

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 1 påse torkade aprikoser
  • 6 st schalottenlökar
  • 3 st äpplen
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 0,5 liter kraftig kycklingfond
  • 1 knippe rödlök
  • 2 hg smålökar
  • 1 påse salladslök

Gör så här

  1. Lägg filéerna av kyckling med skinn sidan ner på ett ark av plastfilm och banka på filéerna så att de blir ca tre cm tjocka. Salta och peppra.
  2. Skala hälften av äpplena och kärna ur och skär i ca 2 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Sautera hälften i lite smör, dock utan att det tar färg. Fördela äppletärningarna, löken och hälften av aprikoserna på kycklingen.
  3. Rulla ihop kycklingen med fyllningen i mitten och plastfilmen hårt rullad runt om. Lägg nu in detta i folie och baka på 100-125 grader tills kycklingen är färdig. Detta kollas enklast med stek-termometer.
  4. Skala och skär ned morot, lök, selleri och äpple i små bitar. Fräs detta i lite matolja utan att det tar färg.
  5. Lägg sedan i aprikoserna och häll på kycklingbuljongen. När detta har kokat tills en god mak erhållits silas buljongen av ned i en mixer. Slå på mixern och lägg i lök/aprikos/äpple
  6. Blandningen som silats av i omgångar tills såsen tjocknat. Allt behövs ej.
  7. Smaka av med salt och peppar. Skala smålökar och majrovor och stek dessa sakta i lite smör. När dessa fått fin
  8. Färg och mjuknat strö lite socker över, samt salta och peppra. Vänd nu i fint skuren salladslök. Arrangera vackert på tallrik. Tips. Kycklingen går att göra i förväg och grilla eller steka gyllene vid önskat tillfälle.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept