Ansjoviskryddade fiskbullar och hyttdessert

4

Du behöver

  • 600 g fiskfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ansjovisspad
  • smör till stekning
  • 0,5 dl hackad dill
  • 8 potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl smält smör
  • 1 dl ost, finhackad el. riven
  • salt och peppar
  • 5 dl grädde
  • 7 ansjovisfiléer
  • ev vitpeppar
  • Opoppade popcorn

Gör så här

  1. Skala och dela potatisarna. Koka dem mjuka i vatten. Mosa potatisen i potatispress eller med mixer. Värm mjölken och blanda med det smälta smöret. Häll försiktigt ner vätskan i den mosade potatisen. Lite i taget, till önskad konsistens. Blanda ner osten, så att den smälter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda vattnet till fiskbullarna med ägget och ansjovisspadet. Låt det svälla en stund.
  3. Blanda ned fiskfärsen och ev dill i vätskan. Ha i lite ströbröd om konsistensen blir för lös. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma till önskad form och genomstek gyllenbrunt i smör. Panera på alla sidor i ströbröd.
  5. Sås:
  6. Häll grädden i en kastrull. Blanda ner ansjovisfiléerna. Mixa slät. Värm, men låt det inte koka. Smaka ev av med vitpeppar.
  7. Popcorn:
  8. Gör enligt anvisningarna på paketet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept