Abborrklämma med dill- och senapscremefraiche.

4

Du behöver

  • 4 filéade abborrar
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 tsk osötad senap
  • 1 knippa finhackad dill
  • 8 kokta skalade potatisar
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 kruka romansallad
  • 1 rödlök
  • 8 körsbärstomater
  • 1 dl riven eller tärnad ost
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl (eventuellt)
  • ev smör att steka i

Gör så här

  1. Byxa abborrfilén och vänd den i vetemjöl.
  2. Stek den gyllene på bägge sidor. Salta och peppra.
  3. Smaksätt creme fraichen med senap, finhackad dill, salt och peppar.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt.
  5. Skiva ned den kokta potatisen.
  6. Skölj romansalladen.
  7. Lägg ut tunnbrödet. Lägg på romansallad, tomater, potatis, rödlök, ost, dressing och abborre.
  8. Rulla ihop, ät och njut.
  9. Tips.
  10. Det går alldeles utmärkt om man vill varmröka fisken.
  11. Det är gott att servera både varm och kall fisk i rullen.
  12. Man kan göra en lite mer Skagernliknande fyllning med samma ingredienser fast man blandar ihop dessa som en röra. Smaksätter ytterliggare med t.ex. majonnäs, hackat ägg ansjovisspad osv.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept