Aquavitflamberad ripa à la Kjolan

Aquavitflamberad ripa à la Kjolan
Foto: TV4

Flamberad ripa serveras med len mandelpotatis, haricots verts och rönnbärsgelé.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st ripor
  • 1 dl aquavit av herrgårdstyp, ca
  • 0,5 msk ljus fransk senap
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl rödvin
  • 4 dl vispgrädde

Till servering

  • Kokt mandelpotatis eller puré
  • Smörvärmda haricots verts
  • rönnbärsgelé

Gör så här

  1. Man tager 4 ripor, flår av brösten och plockar ut dessa tillsammans med benen.
  2. Vidare tar man rätt på hjärtan och levrar samt finhackar dessa.
  3. Ripbrösten stekes snabbt i het panna (ca 1 1/2 minut på varje sida). Benen max 1/2 minut.
  4. Allt lägges i stekpanna, värmes lagom och flamberas med aquavit.
  5. Bröst och ben lägges åt sidan och hålles varmt.
  6. Senap, kycklingfond, rödvin och ca 4 dl vispgrädde tillsättes i pannan.
  7. Såsen får puttra ihop och silas eventuellt.
  8. Serveras med mandelpotatis, eller eventuellt mandelpotatispuré, smörvärmda haricots verts och rönnbärsgelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept