Fritiofssons hallonsufflé

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker, i en sil
  • 3 dl hallon
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj noga suffléformens insida med smöret ända upp till kanterna.
  3. Pudra lätt formens insida med lite strösocker.
  4. Vispa äggvitorna med lite socker.
  5. Smeten skall vara vit och så fast att du kan vända formen upp och ner, utan att smeten faller ur.
  6. Mixa hallonen lätt och blanda dem försiktigt med äggvitan.
  7. För ner smeten i den förberedda suffléformen med en spatel utan att packa ihop smeten.
  8. Lägg formen i en varmluftsugn.
  9. Placera formen på nedre falsen.
  10. Öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna.
  11. Håll uppsikt över sufflén som är färdig då den rest sig cirka 8 centimeter över kanterna.
  12. Ta ut den, knacka över ett snötäcke av pudersocker med silen.
  13. Placera snabbt sufflén mitt på bordet.
  14. Invänta gästernas applåder.
  15. Ät och låt de små änglarna flyga in i munnen!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept