Kanonkulerullad julsenap

1

Du behöver

  • 80 gr bruna senapsfrön
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 nypa chilipulver
  • 1 skvätt punsch

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser i en mixer tills de blandats och senapen fått önskad konsistens.
  2. Bengt berättar:
  3. Det är gammal tradition i vår familj att far skulle mala senapen med kanonkulan från slaget vid Helsingborg 1710. Min farfarsfarfars far som var dansk bonde, fick kulan av Magnus Stenbock - genom taket rakt in i köket, där den slog ihjäl hunden "Krut".
  4. Kanonkulan rullas i en djup lertallrik tills dess att senapskornen krossats. Men det är så klart både enklare och snabbare med mixer och en skvätt vatten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept