Varmrökt abborre med äggröra

20 min
4
Varmrökt abborre med äggröra
Foto: Tv4

Smaker från sommarsverige. Abborren serveras på hembakat bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


26 januari 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Abborre

  • 400 g varmrökt abborre, eller annan rökt fisk

Äggröra

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • Svartpeppar, efter smak
  • 30 g schalottenlök, finhackad
  • 3 msk finskuren dill (en vippa/portion som dekoration)
  • 1 liten klyfta citron som dekoration

Kornbröd

  • En bit kornbröd ca 5x10 cm
  • Kan ersätta med hårt tunnbröd

Gör så här

  1. Äggröra
    Rör ihop ägg och grädde i en teflonkastrull.
  2. Salta och peppra.
  3. Värm på låg värme och rör under tiden.
  4. Äggröran skall vara riktigt lös och krämig.
  5. Blanda in lök och dill, lägg upp på kornbrödet.
  6. Abborre
    Rensa fisken så att den är helt benfri.
  7. Lägg den ovanpå äggröran, dekorera med dillvippa och en liten klyfta citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept