En rodnande sötnos

40 min
4
En rodnande sötnos
Foto: TV4
40 min
4

Du behöver

Mousse och sås

  • 75 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella gourmet, 10%
  • 150 g röda vinbär
  • 0,5 dl strösocker

Till dekoration

  • 50 g mörk blockchoklad
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Mousse
    Finhacka den vita chokladen och smält den i mikrougn.
  2. Vispa grädden, inte för hårt, och rör försiktigt ned kesellan och grädden i chokladen så att allt blandas ordentligt.
  3. Lägg moussen i portionsglas och låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
  4. Sås
    Mixa vinbären med socker och passera genom en finmaskig sil.
  5. Lägg sedan försiktigt vinbärssåsen över moussen och låt stå i kylskåp till serveringen.
  6. Dekoration
    Smält den mörka chokladen i mikron.
  7. Ringla den smälta chokladen på ett bakplåtspapper i småkaksstora bitar i ett trevligt mönster.
  8. Sätt in i frysen i ca 20 minuter.
  9. Dekorera med chokladflarnet och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept