En rodnande sötnos

En rodnande sötnos
Foto: TV4

En rodnande sötnos

Av: Bengt - Borås

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

40 min

Vit chokladmousse med sås av röda vinbär.

Dryckestips
Moscatel de Setúbal, från halvön Setúbal i Portugal, 375 ml à 59 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mousse och sås

  • 75 g vit bakchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella gourmet, (10 %)
  • 150 g röda vinbär
  • 0,5 dl strösocker

Till dekoration

  • 50 g mörk blockchoklad
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Mousse

  1. Finhacka den vita chokladen och smält den i mikrougn.
  2. Vispa grädden, inte för hårt, och rör försiktigt ned kesellan och grädden i chokladen så att allt blandas ordentligt.
  3. Lägg moussen i portionsglas och låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.

Sås

  1. Mixa vinbären med socker och passera genom en finmaskig sil.
  2. Lägg sedan försiktigt vinbärssåsen över moussen och låt stå i kylskåp till serveringen.

Dekoration

  1. Smält den mörka chokladen i mikron.
  2. Ringla den smälta chokladen på ett bakplåtspapper i småkaksstora bitar i ett trevligt mönster.
  3. Sätt in i frysen i ca 20 minuter.
  4. Dekorera med chokladflarnet och citronmeliss.