Bengt Frithiofssons vinglögg med cognac och madeira

30 min
5
Bengt Frithiofssons vinglögg med cognac
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Vinglögg med cognacsflamberat socker, madeira och torkade fikon.Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin och nästan alla familjer har sitt eget recept.

Här hittar du

Bengts alkoholfria glögg


Se i videoklippet ovan hur du ska göra när du glödgar glöggen.

6 december 2010
Visa mer
30 min
5

Du behöver

  • 75 cl enkelt, kraftfullt rödvin
  • 1 påse glöggkryddor
  • 6 st torkade fikon
  • 1 dl sockerbitar
  • 8 cl cognac
  • 6 cl madeira
  • 2 dl skållad sötmandel
  • 2 dl russin

Gör så här

  1. Lägg glöggkryddorna (om kardemumman är hel - krossa den) i cognacen. Täck över och låt stå över natten.
  2. Lägg fikonen i madeira över natten och täck över.
  3. Värm försiktigt upp vinet. Sila av kryddorna och rör i essensen. Häll i fikon och madeiran.
  4. Värm upp cognacen. Placera stålnätet över grytan och lägg på sockerbitarna. Häll den uppvärmda cognacen över sockret och tänd på. Låt sockret smälta ner i glöggen.
  5. Släck med grytlocket och servera glöggen med mandel och russin.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept