Lamm oriental

Lamm oriental
Foto: TV4

Lamm oriental

Av: Ben - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

4h

Välkryddat lamm med grönsaker som bakas i flera timmar i ugnen. Serveras med Sallad 4 stationer.

Receptet kräver ca 15 minuters jobb men behöver sdan 3-4 timmar i ugnen.

Dryckestips
Downunder Shiraz Cabernet Sauvignon art.nr. 6400, 49 kr

Ben bjöd även på
Fiskfilé tilapia med vitlök och citron
Sallad 4 stationer
Kadaif

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lamm

  • ca 1 kg lammkött
  • 4 potatisar (stora)
  • 2 tomater (stora)
  • 1 hel vitlök
  • 1 aubergine (liten)
  • 1 röd paprika (stor)

Sås

  • 3 dl grillolja
  • 2 dl rött vin
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • vatten (vid behov)

Gör så här

  1. Dela lammet i 4 portionsbitar.
  2. Dela potatisarna i 4 klyftor var, på längden.
  3. Dela tomaterna på mitten.
  4. Dela vitlöken på mitten så du får lika mycket klyftor på varje halva.
  5. Skär auberginen och paprika i 4 delar var, på längden.
  6. Blanda alla ingredienser till såsen.
  7. Blanda alla ingredienser i en stor ugnsform. Blanda runt tills allt blir blött av såsen.
  8. Täck över med folie och ställ i kylen 1 timme.
  9. Värm ugnen till 180 grader.
  10. Ställ in formen och grädda i 1 timme.
  11. Efter 1 timme, sänk värmen till 125 grader och låt stå i ca 3 timmar till. Håll utkik efter om det behövs mer vätska. Häll i så fall i vatten.