Lamm oriental

Lamm oriental
Foto: TV4

Välkryddat lamm med grönsaker som bakas i flera timmar i ugnen. Serveras med Sallad 4 stationer.

Receptet kräver ca 15 minuters jobb men behöver sdan 3-4 timmar i ugnen.

Dryckestips
Downunder Shiraz Cabernet Sauvignon art.nr. 6400, 49 kr

Ben bjöd även på

Fiskfilé tilapia med vitlök och citron


Sallad 4 stationer


Kadaif



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 mars 2011
Visa mer
4h
4

Du behöver

Lamm

  • 1 kg lamm, ca
  • 4 st potatisar, stora
  • 2 st tomater, stora
  • 1 st vitlök, hel
  • 1 st aubergine, liten
  • 1 st röd paprika, stor

Sås

  • 3 dl grillolja
  • 2 dl rött vin
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • Vatten vid behov

Gör så här

  1. Dela lammet i 4 portionsbitar.
  2. Dela potatisarna i 4 klyftor var, på längden.
  3. Dela tomaterna på mitten.
  4. Dela vitlöken på mitten så du får lika mycket klyftor på varje halva.
  5. Skär auberginen och paprika i 4 delar var, på längden.
  6. Blanda alla ingredienser till såsen.
  7. Blanda alla ingredienser i en stor ugnsform. Blanda runt tills allt blir blött av såsen.
  8. Täck över med folie och ställ i kylen 1 timme.
  9. Värm ugnen till 180 grader.
  10. Ställ in formen och grädda i 1 timme.
  11. Efter 1 timme, sänk värmen till 125 grader och låt stå i ca 3 timmar till. Håll utkik efter om det behövs mer vätska. Häll i så fall i vatten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept