Kadaif

Kadaif
Foto: TV4

Kadaif

Av: Ben - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

25 min

Kadaif är en mycket speciell och sällsynt rätt. /Ben

Dryckestips
Melonlikör

Ben bjöd även på

Fiskfilé tilapia med vitlök och citron

Lamm oriental

Sallad 4 stationer

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,25 l kadaifpasta (ser ut som spagetti)
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl hallon och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg kadaifpasta i en ugnsform och se till att lagret har en jämn yta, 3 cm tjock.
  3. Koka socker, honung, vatten i kastrull i ca 30 sekunder.
  4. Pensla sockerlagen på kadaif.
  5. Grädda i ca 15 minuter, tills det blir brunt.
  6. Ta ut och vänta till det kallnat.
  7. Vispa grädden med vaniljsocker tills du får en tjock grädde.
  8. Lägg kadaif i små skålar, ca 1 cm tjockt.
  9. Lägg grädde på kadaif i ett ca 3 cm tjockt lager.
  10. Strö hallon och blåbär på grädden.
  11. Lägg på ett lager grädde till.
  12. Lägg kadaif ovan på och häll lite sockerlag på toppen.