Kadaif

25 min
4
Kadaif
Foto: TV4
25 min
4

Du behöver

  • 0,25 l kadaifpasta (ser ut som spagetti)
  • 2 msk socker
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl hallon och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg kadaifpasta i en ugnsform och se till att lagret har en jämn yta, 3 cm tjock.
  3. Koka socker, honung, vatten i kastrull i ca 30 sekunder.
  4. Pensla sockerlagen på kadaif.
  5. Grädda i ca 15 minuter, tills det blir brunt.
  6. Ta ut och vänta till det kallnat.
  7. Vispa grädden med vaniljsocker tills du får en tjock grädde.
  8. Lägg kadaif i små skålar, ca 1 cm tjockt.
  9. Lägg grädde på kadaif i ett ca 3 cm tjockt lager.
  10. Strö hallon och blåbär på grädden.
  11. Lägg på ett lager grädde till.
  12. Lägg kadaif ovan på och häll lite sockerlag på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept