Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes

Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes
Foto: TV4

Denna klassiska köttgryta från Belgien har sitt ursprung i Flandern. Eftersom öltraditionen är gammal i landet och ölsorterna oräkneliga innehåller denna mustiga gryta just öl. Grytan reds med brödsmulor, i stället för mjöl, till önskad konsistens.

25 februari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 50 g smör
  • 200 g gul lök
  • 1,25 kg grytbitar av nöt
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl ljust öl
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl halvtorrt, smulat bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp fettet i en gryta och mjukstek löken tills den är ljust brun. Höj värmen och tillsätt köttet.
  2. Strö över mjölet och späd med ölet. Tillsätt salt, vinäger, lagerblad och timjan. Sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späs den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept