Bechamelsås - se & gör

Bechamelsås - se & gör
Foto: TV4
10 m

Du behöver

  • 50 g smör
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk, 3 %
  • 1 krm muskot, riven
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret i en vid kastrull på medelvärme. Låt det gärna brynas lätt.
  2. Pudra ner mjölet och blanda runt med visp. Låt mjölet verkligen fräsa ur innan mjölken slås på.
  3. Slå på lite mjölk och vispa runt så du får en jämn sås. Vispa bort eventuella klumpar. Därefter kan resten av mjölken gå ner.
  4. Krydda med en nypa muskotnöt, salt och vitpeppar.
  5. Låt såsen koka upp, rör om under tiden. Låt koka till en krämig konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept