I samarbete med Scan

BBQ-rökt kalventrecôte med pico de pine apple

Scan BBQ-rökt kalventrecote
Foto: Scan

Du behöver

1-1,5 kg Kalventrecôte i bit från Scan

  • 2-3 msk steakhouse rub (se nedan)
  • 0,5 sats basic baste/ mop sauce (se nedan)

Pico de pine apple

  • 0,5 ananas, fintärnad
  • 3 salladslökar, tunnskivade
  • 2 jalapenos, urkärnade och fintärnade
  • 2 dl koriander, hackad
  • 2 lime, pressad
  • 2 msk olivolja
  • salt o peppar

Steakhouse rub

  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk flingsalt
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk koriander, malen
  • 1 msk senapsfrön, gula
  • 2 msk sellerisalt
  • 1 msk paprikapulver, spanskt
  • 1 msk rosmarin, torkad
  • 1 msk svartpeppar, nymalen

Basic baste/ mop sauce

  • 4,5 dl vitvinsvinäger (rödvinsvinäger går också bra)
  • 2,5 dl olivolja
  • 1,5 dl worcestershire sauce
  • 1,5 dl vatten
  • 2 citroner, halverade och urpressade
  • 2 msk hot sauce (ex. Tabasco)
  • 6 st lagerblad, krossade
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver

Gör så här

  1. Bastic baste/ mop Sauce
    Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud sedan i 10 minuter. Ta av från värme och låt svalna, förvara kallt tills den ska användas. Värm på lätt och använd till att pensla kött/ fågel/ fisk under BBQ.
  2. Steakhouse rub
    Torrblanda alla ingredienser. Förvara i tättslutande förpackning tills den ska användas
  3. Pico de pine apple
    Blanda alla ingredienser. Smaka av med lime, olja, salt och peppar. Låt dra i minst 30 minuter innan servering.
  4. Kalventrcôte
    Gnugga in rubben ordentligt i entrecôten.
  5. Lägg på indirekt värme i grillen med locket på, lägg gärna på lite blötlagda träflisor av önskad sort på grillen. Se till att grillen håller mellan 120-130 grader i 3 timmar.
  6. Pensla sedan entrecôten med baste/ mop var 30:e minut i ytterligare 3-4 timmar eller tills entrecôten känns mör och går att dra isär med en gaffel.
  7. Lyft då av från grillen, vira in i smörpapper och låt vila i ca 20-30 minuter innan ni "repar" köttet.
  8. Servera med grillad avocado, Pico de pine apple och grillade tortillabröd.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept