I samarbete med Scan

BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås

3-4 h
4
BBQ Ribs med sweet Carolina Gold sås
Foto: Scan
3-4 h
4

Du behöver

  • 2 kg Scan Revben av Svensk rapsgris, tjocka
  • 2,5 msk grovsalt
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5-1 tsk cayennepeppar
  • 0,5-1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2-3 dl BBQ-sås, valfri sort

Carolina Gold sås

  • 2,5 dl amerikansk senap
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl honung
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk hot sauce - mild

Sockersaltad Gurka

  • 400 g Slanggurka, tunt skivad
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1-2 msk sherryvinäger

Gör så här

  1. Blanda en rub av salt, senapspulver, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar. Gnugga in ordentligt runt om på revbenen och lägg åt sidan för att dra i 30 minuter.
  2. Lägg ribsen på passiv värme i grillen, ca 130 grader, i 3-4 timmar under lock.
  3. Efter 3 timmar, öppna grillen och pensla med BBQ-sås var 20:e minut tills du är nöjd med köttets konsistens. Ta av revbenen från grillen/röken och låt vila invirad i smörpapper ca 30 minuter.
  4. Carolina Gold sås
    Blanda ihop alla ingredienser till en jämn sås.
  5. Sockersaltad gurka
    Blanda ihop gurka med salt, socker och vinäger, låt dra i minst 30-40 minuter men gärna längre. Förvara kallt fram till servering.
  6. Servera de långgrillade revbenen med Carolina Goldsåsen, den sockersalatade gurkan och gärna grillad sötpotatis eller briochebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept