BBQ- lax med potatismos

BBQ- lax med potatismos
Foto: TV4

Hemlagat potatismos låter som om det ska ta lång tid att laga. Men det går faktiskt ganska fort och smakar så mycket bättre än pulver. Här får moset sällskap av en kryddig lax.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor laxfilé, färsk

Kryddblandning:

  • 2 tsk salt
  • 1 krm Svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk rårörsocker
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk chilipeppar
  • potatismos
  • 800 g potatis
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 tsk smör
  • salt och vitpeppar, malen
  • 0,5 krm muskotnöt, riven

Till servering:

  • tomatsalsa

Gör så här

  1. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen och strö över laxskivorna på båda sidor. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i vatten. Det tar ca 10 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  2. Grilla laxskivorna i grillpanna eller på träkolsgrill i 2 minuter per sida. Innertemperaturen ska vara 60°.
  3. Mosa potatisen och finfördela den sedan med elvisp. Häll i mjölken, lite i taget, och vispa. Tillsätt smör och kryddor. Servera moset till laxen med salta och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept