Bayersk nötgryta

Bayersk nötgryta
Foto: TV4

En mustig gryta, som gjord för kulna vinterdagar. Passar även att göra en större sats av, när ni är många runt bordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-800 g grytbitar av nötkött
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 3 paprikor, i små bitar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 dl öl
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk maizena

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det och lägg över det i en gryta. Fräs grönsakerna och lägg i dem tillsammans med lagerblad och timjan.
  2. Sjud ihop öl, soja och honung och slå över. Koka sakta under lock tills köttet känns mört.
  3. Ta upp kött och grönsaker medan du reder av skyn med lite maizena utrört i vatten. Ris eller pressad potatis är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept