Bavaroise med mandel och korinter

Bavaroise med mandel och korinter
Foto: TV4

Bavaroise är en dessert som fordrar en hel del pyssel i köket. Den behöver stelna i kylskåp i minst 4 timmar, så planera noga.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 12 gelatinblad
  • 1 liter vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 påse små mandelbiskvier
  • 1 dl korinter
  • 0,5-1 dl konjak
  • färska bär

Gör så här

  1. Lägg biskvierna och korinterna i blöt i konjaken. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter i en annan skål. Blanda äggen mycket noga med drygt 1 dl socker och det urkramade gelatinet i en bunke.
  2. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med resten av sockret och den uppklippta vaniljstången. Slå den kokande mjölkblandningen över äggblandningen. Ställ bunken med den varma blandningen i kallt vattenbad och kyl under ständig vispning.
  3. Vispa grädden. Blanda konjaksfyllningen försiktigt med den vispade grädden. Häll blandningen i vattensköljda portionsformar eller en stor sockerkaksform på ca 2 liter. Ställ kallt att stelna över natten eller minst 4 timmar. Servera färska bär till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept