Basilikapizza med champinjoner

Basilikapizza med champinjoner
Foto: TV4

Du behöver

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, 37°
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 800 g färska champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl riven ost

Gör så här

  1. Rör ut jästen i saltet och vattnet. Tillsätt oljan. Arbeta in så mycket mjöl att degen blir smidig. Forma degen till fyra små runda bollar som ställs att jäsa ett par timmar under duk.
  2. Sätt ugnen på 275°. Skär champinjonerna i skivor. Lägg dem i kall panna, sätt på värmen och låt champinjonerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs ytterligare en stund.
  3. Hacka basilikan ytterst fint eller kör den i mixer med lite olivolja. Kavla ut degen till fyra tallriksstora pizzor. Fördela först osten och sedan champinjonerna på degen men lämna lite runt kanten utan fyllning. Fördela basilikan över pizzorna. Grädda pizzorna i ca 7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept