Basilikalax, potatis- och ärtstomp och kvargtzatziki

30 m
4

Du behöver

  • 500 g lax
  • 200 g kvarg 0,1%
  • 100 g gurka
  • 600 g delikatesspotatis
  • 200 g ärtor
  • 1 kruka basilika
  • 2 lime
  • svartpeppar och salt
  • vitlökspulver

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull och fyll på med vatten så potatisarna precis täcks. Koka tills potatisen är nästan klar, tillsätt ärtorna och låt koka med tills båda är klara samtidigt. Häll av vattnet och mosa lätt med en gaffel, krydda med lite salt och peppar.
  2. Mortla basilika, salt, svartpeppar och saft från en lime till en puré.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form och häll på basilikapurén. Skiva lime och lägg skivorna ovanpå purén, och ställ sedan in laxen i ugnen i ca 12 min.
  4. Under tiden så river man gurka, saltar den och pressar ut vätskan, blandar med kvarg och kryddar med lite vitlökspulver, salt och peppar då har man en snabb kvargtzatziki.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept