Basilikagravad strömming

Basilikagravad strömming
Foto: TV4

Det är lite pyssel med gravningen men det blir å andra sidan lite jobb vid själva serveringen. Det är gott med ett knäckebröd och en bit god Västerbotten till strömmingen.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg strömmingsfilé
  • 1 liter vatten
  • 2 dl ättika
  • 2 msk salt

Basilikasås:

  • 1 kruka basilika, färsk
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingen.
  2. Blanda lagen och slå den över strömmingen. Låt det stå kallt över natten.
  3. Häll av lagen och klappa strömmingen torr.
  4. Basilikasås: Mixa alla ingredienser till såsen.
  5. Blanda det med strömmingen och låt det hela stå kallt i minst 2 dagar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept