Basilika- och kokospannacotta

30 m + tid i kyl
4
Basilika- och kokospannacotta
Foto: TV4

Pannacotta på kokosgrädde med smak av basilika och citron, serverad med limemarinerade bär. Syrligt och sött i en härligt kombination!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 september 2016
Visa mer
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

Pannacotta

  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 1 dl basilika, finhackad
  • 0,5 tsk basilikaessens
  • 1 tsk citron, zest
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver

Marinerade bär

  • 1-2 dl bär, t.ex. blåbär, jordgubbar, hallon
  • 1 msk lime, zest
  • 2 lime, saften
  • 1 citron, saften
  • 1-3 msk honung eller vit sirap

Garnering

  • jordgubbar
  • maränger
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till pannacottan och koka under omrörning i 30 sekunder. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl.
  2. Blanda ingredienserna till de marinerade bären. Toppa pannacottan med bären och garnera med en färsk jordgubbe, marängerna och en klick crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept