Bärtarteletter med säsongens bär

Bärtarteletter med säsongens bär
Foto: TV4

Till bärtartelett kan du använda jordgubbar, hallon, björnabär, smultron eller blåbär. Metoden att isolera den spröda degen med en omsorgsfull pensling med smält choklad gör att tarteletten lättare kan behålla sin fräschör. En bär- eller frukttartelett passar bra både som dessert och till kaffet.

1 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • bär efter säsong
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 knapp dl socker
  • 120 g smör, rumstempererat
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop vetemjöl, socker, smör och äggula i en matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
  2. Blanda grädde, mjölk, ägg, socker, vetemjöl, smör och vaniljsocker i en rostfri kastrull. Hetta upp på spisen under ständig vispning. När vaniljkrämen tjocknat hälls den upp i en kall bunke och kyls genast.
  3. Sätt ugnen på 225°. Fodra tartelettformar med mördegen och baka dem gyllenbruna i ugnen. Ta ut dem ur formarna och låt svalna.
  4. Pensla tarteletternas insidor med smält choklad. Låt stelna. Klicka vaniljkräm i bottnen och fyll med bär eller frukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept