Barnens koljafilé

Barnens koljafilé
Foto: TV4

Barnens favorit! Paketet med fisken puffar upp på ett skojigt sätt i ugnen. Ingen separat sås behövs, det räcker med grönsaksskyn som bildas under kokningen.

26 maj 2009
4

Du behöver

  • 900 g koljafilé
  • 2 citroner
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 20 körsbärstomater
  • 225 g haricots verts
  • 1 kruka basilika
  • 2 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 8 ark aluminiumfolie ungefär i A4-storlek

Gör så här

  1. Grovhacka tomaterna och oliverna, halvera vitlöksklyftorna och pressa citronerna. Blanda tomathack, olivhack, vitlök och citronsaft i en skål, klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ner. Krydda med salt, peppar och olivolja och låt det stå en stund. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta två folieark per person. Lägg arken ovanpå varandra, vik ihop tätt på tre sidor, lämna den fjärde sidan öppen. Grovhacka haricots verts och riv basilikan i mindre bitar och rör ner det i tomatröran. Fördela röran i de fyra foliepaketen, all den goda vätskan ska också med. Dela koljan i 225 g per portion och fördela fisken ovanpå grönsakerna i paketen.
  3. Förslut paketen, lägg dem i långpanna och koka i ugnen i 15 minuter. Nu blåser foliepaketen upp sig som ballonger. Ta ut ur ugnen och öppna försiktigt genom att sticka hål på paketen och riva upp dem.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept