Barnens koljafilé

Barnens koljafilé
Foto: TV4

Barnens favorit! Paketet med fisken puffar upp på ett skojigt sätt i ugnen. Ingen separat sås behövs, det räcker med grönsaksskyn som bildas under kokningen.

26 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 900 g koljafilé
  • 2 citroner
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 vitlöksklyftor
  • 20 körsbärstomater
  • 225 g haricots verts
  • 1 kruka basilika
  • 2 soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 8 ark aluminiumfolie ungefär i A4-storlek

Gör så här

  1. Grovhacka tomaterna och oliverna, halvera vitlöksklyftorna och pressa citronerna. Blanda tomathack, olivhack, vitlök och citronsaft i en skål, klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ner. Krydda med salt, peppar och olivolja och låt det stå en stund. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta två folieark per person. Lägg arken ovanpå varandra, vik ihop tätt på tre sidor, lämna den fjärde sidan öppen. Grovhacka haricots verts och riv basilikan i mindre bitar och rör ner det i tomatröran. Fördela röran i de fyra foliepaketen, all den goda vätskan ska också med. Dela koljan i 225 g per portion och fördela fisken ovanpå grönsakerna i paketen.
  3. Förslut paketen, lägg dem i långpanna och koka i ugnen i 15 minuter. Nu blåser foliepaketen upp sig som ballonger. Ta ut ur ugnen och öppna försiktigt genom att sticka hål på paketen och riva upp dem.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept