Tore Wretmans klassiska recept på pannkakor

POPULÄRT
Tore Wretmans klassiska recept på pannkakor
Foto: Barnens egen matskola

Tore Wretmans klassiska recept på pannkakor

Av: Barnens egen matskola

Från: Barnens bästa pannkakor

6 ingredienser

Tore Wretman är en av Sveriges mest kända kockar. Han huserade på Operakällaren i Stockholm under många år och har lagat mat till både kungligheter och kändisar. Pannkakor var en av hans favoriträtter. Tores recept kan du använda som basrecept.

På restaurangfranska kallas pannkakor crêpes, och de kan innehålla allt mellan himmel och jord.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Vispa äggen och en del av mjölet. Häll ner mer mjöl och späd långsamt med mjölken.
  2. Smält smöret och häll i det i smeten och krydda med salt och socker.
  3. Stek pannkakorna. Värm upp stekpannan långsamt med en klick smör. Vispa smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten. Häll lite smet i pannan. När den stannat och håller ihop, vänd den och grädda på andra sidan.
  4. Lägg pannkakorna på ett varmt fat. Man brukar ha socker och sylt till, men ingenting hindrar att man fyller pannkakorna med olika slag.